Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj placki inne niż zwykle, bo warzywno-pieczarkowe, w składzie są ziemniaki, cukinia, brokuły, pieczarki, cebula i ser żółty. Są przepyszne, więc zachęcam do lektury przepisu i wypróbowania. Poniżej przepis na ok. 15-16 placków.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1447
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 498
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1447
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 498
Składniki
Cukinię pozbawić pestek, następnie zetrzeć na grubej tarce, posolić, wymieszać i odstawić.
Brokuł podzielić na kawałki i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, przełożyć na talerz i ugnieść widelcem.
Pieczarki potrzeć na grubej na tarce. Patelnię rozgrzać z masłem klarowanym. Na patelnię przełożyć pieczarki i drobno pokrojoną cebulę, smażyć do odparowania wody. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać. Do dużej miski na drobnej tarce potrzeć ziemniaki. Do ziemniaków przełożyć mocno wyciśniętą cukinię, usmażone pieczarki, ugotowane brokuły, starty żółty ser, jajko, mąkę, na koniec doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać i smażyć na mocno rozgrzanej patelni z olejem. SMACZNEGO!!!