Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj placki inne niż zwykle, bo warzywno-pieczarkowe, w składzie są ziemniaki, cukinia, brokuły, pieczarki, cebula i ser żółty. Są przepyszne, więc zachęcam do lektury przepisu i wypróbowania. Poniżej przepis na ok. 15-16 placków.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Składniki
Cukinię pozbawić pestek, następnie zetrzeć na grubej tarce, posolić, wymieszać i odstawić.
Brokuł podzielić na kawałki i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, przełożyć na talerz i ugnieść widelcem.
Pieczarki potrzeć na grubej na tarce. Patelnię rozgrzać z masłem klarowanym. Na patelnię przełożyć pieczarki i drobno pokrojoną cebulę, smażyć do odparowania wody. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać. Do dużej miski na drobnej tarce potrzeć ziemniaki. Do ziemniaków przełożyć mocno wyciśniętą cukinię, usmażone pieczarki, ugotowane brokuły, starty żółty ser, jajko, mąkę, na koniec doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać i smażyć na mocno rozgrzanej patelni z olejem. SMACZNEGO!!!