Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na sezonową potrawę. Placuszki z bobu z niewielką nutką ostrości idealnie sprawdzą się jako przekąska na zimno lub jako obiadowe danie. Świetnie będą smakować podane z naturalnym jogurtem. Placuszki możesz przygotować zarówno ze świeżego, jak i mrożonego bobu.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2806
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 129
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 1487
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4279
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2806
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 129
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 1487
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4279
Składniki
Bób ugotuj w osolonej wodzie (około 10-20 minut). Odcedź i obierz ze skórki
Obrany bób przełóż do blendera, wbij jajka, dodaj czosnek, przyprawy i mąkę. Wszystko zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
Na patelni rozgrzej oliwę. Za pomocą łyżki wykładaj porcje masy i smaż na złoty kolor.