Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na sezonową potrawę. Placuszki z bobu z niewielką nutką ostrości idealnie sprawdzą się jako przekąska na zimno lub jako obiadowe danie. Świetnie będą smakować podane z naturalnym jogurtem. Placuszki możesz przygotować zarówno ze świeżego, jak i mrożonego bobu.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 25
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3498
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 25
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3498
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Bób ugotuj w osolonej wodzie (około 10-20 minut). Odcedź i obierz ze skórki
Obrany bób przełóż do blendera, wbij jajka, dodaj czosnek, przyprawy i mąkę. Wszystko zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
Na patelni rozgrzej oliwę. Za pomocą łyżki wykładaj porcje masy i smaż na złoty kolor.