Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na sezonową potrawę. Placuszki z bobu z niewielką nutką ostrości idealnie sprawdzą się jako przekąska na zimno lub jako obiadowe danie. Świetnie będą smakować podane z naturalnym jogurtem. Placuszki możesz przygotować zarówno ze świeżego, jak i mrożonego bobu.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 235
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 135
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 145
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 235
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 135
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 145
Składniki
Bób ugotuj w osolonej wodzie (około 10-20 minut). Odcedź i obierz ze skórki
Obrany bób przełóż do blendera, wbij jajka, dodaj czosnek, przyprawy i mąkę. Wszystko zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
Na patelni rozgrzej oliwę. Za pomocą łyżki wykładaj porcje masy i smaż na złoty kolor.