Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na sezonową potrawę. Placuszki z bobu z niewielką nutką ostrości idealnie sprawdzą się jako przekąska na zimno lub jako obiadowe danie. Świetnie będą smakować podane z naturalnym jogurtem. Placuszki możesz przygotować zarówno ze świeżego, jak i mrożonego bobu.
Plecam.
Odsłon: 5798
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 64
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 239
Rozpoczęcie sezonu bobowego!
Odsłon: 50
Plecam.
Odsłon: 5798
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 64
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 239
Rozpoczęcie sezonu bobowego!
Odsłon: 50
Składniki
Bób ugotuj w osolonej wodzie (około 10-20 minut). Odcedź i obierz ze skórki
Obrany bób przełóż do blendera, wbij jajka, dodaj czosnek, przyprawy i mąkę. Wszystko zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
Na patelni rozgrzej oliwę. Za pomocą łyżki wykładaj porcje masy i smaż na złoty kolor.