Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na sezonową potrawę. Placuszki z bobu z niewielką nutką ostrości idealnie sprawdzą się jako przekąska na zimno lub jako obiadowe danie. Świetnie będą smakować podane z naturalnym jogurtem. Placuszki możesz przygotować zarówno ze świeżego, jak i mrożonego bobu.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 706
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 706
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Bób ugotuj w osolonej wodzie (około 10-20 minut). Odcedź i obierz ze skórki
Obrany bób przełóż do blendera, wbij jajka, dodaj czosnek, przyprawy i mąkę. Wszystko zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
Na patelni rozgrzej oliwę. Za pomocą łyżki wykładaj porcje masy i smaż na złoty kolor.