Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nagle zachciało nam się placków, ale takich innych…więc zrobiliśmy z cebuli. Zamiast mąki pszennej, użyliśmy z soczewicy. Bardzo szybko można ją przygotować.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 718
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 316
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 718
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 316
Składniki
Cebule obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Soczewicę mielimy i razem z jajkiem oraz posiekaną natką pietruszki (2-3 łyżki), dodajemy do cebuli. Mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, podajemy z jogurtem naturalnym i posiekaną natką.