Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nagle zachciało nam się placków, ale takich innych…więc zrobiliśmy z cebuli. Zamiast mąki pszennej, użyliśmy z soczewicy. Bardzo szybko można ją przygotować.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1817
Polecam, pychota.
Odsłon: 601
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 489
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1817
Polecam, pychota.
Odsłon: 601
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 489
Składniki
Cebule obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Soczewicę mielimy i razem z jajkiem oraz posiekaną natką pietruszki (2-3 łyżki), dodajemy do cebuli. Mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, podajemy z jogurtem naturalnym i posiekaną natką.