Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczyna się jesien a sezon na cukinie kończy się. Ale mi zosało jeszcze kilka i postanowiłem zrobić ten przepis. Kluczem do sukcesu jest żywy lubczyk dodany do ciasta na placki.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16005
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4856
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 651
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16005
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4856
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 651
Składniki
W tym przepisie cukinię ścieram na drobych oczkach tak jak ziemniaki na placki ziemniaczane. Przeważnie placki z cukini robiłem ścierając na dużych oczkach. Po starciu odstawiam masę na pół godziny aby zebrała się woda, którą delkatnie usuwam. Następnie dosypuję mąki aby zagęścić ciasto.
Do ciasta dodaję pocięty drobno lubczyk mieszam. Dodaję sól i pieprz do smaku
Rozgrzewam olej na patelni i jak olej jest gorący nakładam partiami masę . Mogą być mniejsze a mogą być większe I tak oto mamy nasze placuszki. Na górę kładziemy kawałki lubczyku do smaku. Smacznego