Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczyna się jesien a sezon na cukinie kończy się. Ale mi zosało jeszcze kilka i postanowiłem zrobić ten przepis. Kluczem do sukcesu jest żywy lubczyk dodany do ciasta na placki.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24871
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24871
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
W tym przepisie cukinię ścieram na drobych oczkach tak jak ziemniaki na placki ziemniaczane. Przeważnie placki z cukini robiłem ścierając na dużych oczkach. Po starciu odstawiam masę na pół godziny aby zebrała się woda, którą delkatnie usuwam. Następnie dosypuję mąki aby zagęścić ciasto.
Do ciasta dodaję pocięty drobno lubczyk mieszam. Dodaję sól i pieprz do smaku
Rozgrzewam olej na patelni i jak olej jest gorący nakładam partiami masę . Mogą być mniejsze a mogą być większe I tak oto mamy nasze placuszki. Na górę kładziemy kawałki lubczyku do smaku. Smacznego