Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczyna się jesien a sezon na cukinie kończy się. Ale mi zosało jeszcze kilka i postanowiłem zrobić ten przepis. Kluczem do sukcesu jest żywy lubczyk dodany do ciasta na placki.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 150
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1372
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 99
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 150
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1372
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 99
Składniki
W tym przepisie cukinię ścieram na drobych oczkach tak jak ziemniaki na placki ziemniaczane. Przeważnie placki z cukini robiłem ścierając na dużych oczkach. Po starciu odstawiam masę na pół godziny aby zebrała się woda, którą delkatnie usuwam. Następnie dosypuję mąki aby zagęścić ciasto.
Do ciasta dodaję pocięty drobno lubczyk mieszam. Dodaję sól i pieprz do smaku
Rozgrzewam olej na patelni i jak olej jest gorący nakładam partiami masę . Mogą być mniejsze a mogą być większe I tak oto mamy nasze placuszki. Na górę kładziemy kawałki lubczyku do smaku. Smacznego