Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki ze świeżej cukinii, można podawać na słodki jak i na słono, na zimno bądź na ciepło. Zrobicie je w kilka minut. Smak nie do opisania, musicie zrobić je sami.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10104
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1854
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10104
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1854
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
Składniki
Cukinię umyć i zetrzeć na grubej tarce. Posolić i odstawić na 10 minut, wylać nadmiar wody. Do cukinii wlać jajko, wsypać mąkę i odrobinę pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażymy na oleju rzepakowym od rozgrzanej patelni, na złocisty kolor z obu stron. Podajemy na słono lub słodko. Na zimno lub ciepło. Gotowe !!!