Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś miałam ochotę na placki tym bardziej że dostałam młodziutkie cukinie od szwagra. Bardzo mnie to ucieszyło ponieważ uwielbiam wszystko co z cukinii. A i mąż bardzo zadowolony bo uwielbia placki które mu przygotowuję nawet dziś powiedział " mamuśka dziś wyszły ci bardzo smaczne placuszki ".
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2154
Królowa grilla :)
Odsłon: 1405
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 246
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2154
Królowa grilla :)
Odsłon: 1405
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 246
Składniki
Młodziutką cukinię umyć, osuszyć nożem obciąć końce, pokroić na mniejsze kawałki. Następnie każdy kawałek ze skórą i pestkami zetrzeć na tarce jarzynowej.
Do startej cukinii wsypać sól dokładnie wymieszać i odlać namiar wody który powstał od soli. Do tak przygotowanej startej cukinii wbić całe jajka, dodać pieprz, cebulę pokrojoną w grubszą kostkę oraz wsypać mąkę. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się cukinii z dodanymi składnikami.
Na patelnię wlać olej aby zakrył dno patelni, rozgrzać go. Na rozgrzany tłuszcz kłaść po dwie łyżki ciasta z cukinii i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Usmażone placki jeszcze gorące podałam z kwaśną śmietana tak jak lubimy a do popicia zsiadłe mleko które sama zrobiłam z mleka od krowy. Placki z cukinii nadają się do jedzenia na gorąco jak również na zimno.