Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i szybkie do zrobienia
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 65
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1331
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 271
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 54
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 65
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1331
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 271
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 54
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać mąkę i śmietanę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, formując niewielkie placki. Smażyć na średnim ogniu, po 2-3 minuty z obu stron.
Do placków świetnie pasuje jogurt naturalny, wymieszany z czosnkiem i świeżą miętą.