Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i szybkie do zrobienia
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 32
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 523
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 32
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 523
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać mąkę i śmietanę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, formując niewielkie placki. Smażyć na średnim ogniu, po 2-3 minuty z obu stron.
Do placków świetnie pasuje jogurt naturalny, wymieszany z czosnkiem i świeżą miętą.