Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i szybkie do zrobienia
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać mąkę i śmietanę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, formując niewielkie placki. Smażyć na średnim ogniu, po 2-3 minuty z obu stron.
Do placków świetnie pasuje jogurt naturalny, wymieszany z czosnkiem i świeżą miętą.