Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i szybkie do zrobienia
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11023
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11023
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać mąkę i śmietanę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, formując niewielkie placki. Smażyć na średnim ogniu, po 2-3 minuty z obu stron.
Do placków świetnie pasuje jogurt naturalny, wymieszany z czosnkiem i świeżą miętą.