Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i szybkie do zrobienia
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99138
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1951
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5794
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5794
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99138
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1951
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5794
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5794
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać mąkę i śmietanę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, formując niewielkie placki. Smażyć na średnim ogniu, po 2-3 minuty z obu stron.
Do placków świetnie pasuje jogurt naturalny, wymieszany z czosnkiem i świeżą miętą.