Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie tolerują glutenu lub po prostu chcą zmniejszyć liczbę kalorii w posiłku. Zamiast mąki pszennej użyj płatków owsianych.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posól i odstaw na 15 minut.
Po tym czasie odcedź na sitku z nadmiaru soku, które puściło warzywo.
Odciśniętą cukinię przełóż do miski, dodaj pokrojoną cebulę, płatki owsiane, jajka i dopraw do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, gdy będzie wystarczająco gorący, za pomocą łyżki wykładaj masę. Placki smaż z obu stron na złoty kolor.
Placki z cukinii podawaj posypane szczypiorkiem z sosem tzatziki lub sosem jogurtowo -miętowym.