Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie tolerują glutenu lub po prostu chcą zmniejszyć liczbę kalorii w posiłku. Zamiast mąki pszennej użyj płatków owsianych.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1813
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7398
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2903
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1813
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7398
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2903
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posól i odstaw na 15 minut.
Po tym czasie odcedź na sitku z nadmiaru soku, które puściło warzywo.
Odciśniętą cukinię przełóż do miski, dodaj pokrojoną cebulę, płatki owsiane, jajka i dopraw do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, gdy będzie wystarczająco gorący, za pomocą łyżki wykładaj masę. Placki smaż z obu stron na złoty kolor.
Placki z cukinii podawaj posypane szczypiorkiem z sosem tzatziki lub sosem jogurtowo -miętowym.