Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie tolerują glutenu lub po prostu chcą zmniejszyć liczbę kalorii w posiłku. Zamiast mąki pszennej użyj płatków owsianych.
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1178
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 171
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 34
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 62
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 103
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1178
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 171
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 34
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 62
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 103
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posól i odstaw na 15 minut.
Po tym czasie odcedź na sitku z nadmiaru soku, które puściło warzywo.
Odciśniętą cukinię przełóż do miski, dodaj pokrojoną cebulę, płatki owsiane, jajka i dopraw do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, gdy będzie wystarczająco gorący, za pomocą łyżki wykładaj masę. Placki smaż z obu stron na złoty kolor.
Placki z cukinii podawaj posypane szczypiorkiem z sosem tzatziki lub sosem jogurtowo -miętowym.