Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii urozmaiciłam tym razem dynią. Placuszki wyszły smaczniutkie i zniknęły błyskawicznie. Teraz, kiedy cukinii i dyni są pełne stragany, warto korzystać z tych wartościowych i smacznych warzyw.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113229
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 639
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1115
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 728
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113229
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 639
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1115
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 728
Składniki
Cukinię myjemy i ścieramy na średnich oczkach
Z dyni wydrążamy środek, obieramy i również ścieramy na średnich oczkach
Podobnie ścieramy cebulę i czosnek
Wszystkie warzywa mieszamy, a następnie dodajemy jajka, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i na dobrze rozgrzany olej nakładamy ciasto - ok 1 duża łyżka na jeden placek, rozpłaszczamy i smażymy na rumiano z obydwóch stron
Po upieczeniu odsączamy na papierowych ręcznikach
Podajemy z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną