Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii urozmaiciłam tym razem dynią. Placuszki wyszły smaczniutkie i zniknęły błyskawicznie. Teraz, kiedy cukinii i dyni są pełne stragany, warto korzystać z tych wartościowych i smacznych warzyw.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 110
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 245
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 110
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 245
Składniki
Cukinię myjemy i ścieramy na średnich oczkach
Z dyni wydrążamy środek, obieramy i również ścieramy na średnich oczkach
Podobnie ścieramy cebulę i czosnek
Wszystkie warzywa mieszamy, a następnie dodajemy jajka, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i na dobrze rozgrzany olej nakładamy ciasto - ok 1 duża łyżka na jeden placek, rozpłaszczamy i smażymy na rumiano z obydwóch stron
Po upieczeniu odsączamy na papierowych ręcznikach
Podajemy z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną