Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii urozmaiciłam tym razem dynią. Placuszki wyszły smaczniutkie i zniknęły błyskawicznie. Teraz, kiedy cukinii i dyni są pełne stragany, warto korzystać z tych wartościowych i smacznych warzyw.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 951
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 793
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12525
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 951
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 793
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12525
Składniki
Cukinię myjemy i ścieramy na średnich oczkach
Z dyni wydrążamy środek, obieramy i również ścieramy na średnich oczkach
Podobnie ścieramy cebulę i czosnek
Wszystkie warzywa mieszamy, a następnie dodajemy jajka, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i na dobrze rozgrzany olej nakładamy ciasto - ok 1 duża łyżka na jeden placek, rozpłaszczamy i smażymy na rumiano z obydwóch stron
Po upieczeniu odsączamy na papierowych ręcznikach
Podajemy z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną