Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z cukinii z dodatkiem marchewki smakują i dużym i małym. Moi domownicy zajadają się nimi i ciągle się ich domagają, zwłaszcza najmłodsi. Zjadają je z gulaszem, a jak nie ma gulaszu to tylko z jogurtem, albo sosem tzatziki. Polecam przepis, bo placuszki są bardzo smaczne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Składniki
Cukinię myjemy, obcinamy końce i ścieramy na dużych oczkach
Marchewkę obieramy i ścieramy na małych oczkach, podobnie czosnek
Koperek siekamy, dodajemy do warzyw
Do startych warzyw dodajemy jajka i mąkę Doprawiamy solą i pieprzem Wszystko dokładnie mieszamy
Na patelni dobrze rozgrzewamy olej. Na rozgrzany tłuszcz nakładamy masę na placki. Na jednego placka kopiasta łyżka masy. Ja robię raczej cieniutkie placuszki
Smażymy na złoty kolor z obu stron Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu
Podajemy z sosem tzatziki, z jogurtem czy też z gulaszem