Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii z dodatkiem pieczarek to pyszne danie, które znika w oka mgnieniu. Najlepiej podać je z sosem tzatziki lub nawet z samym jogurtem. Oczywiście mogą być też do gulaszu lub innego sosu na ciepło. U mnie dziś z racji pośpiechu tylko z jogurtem naturalnym. Smakowite danie, i co ważne szybkie w przygotowaniu. Placki wychodzą mięciutkie i bardzo aromatyczne dzięki pieczarkom i czosnkowi.
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 145
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6628
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 78
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 145
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6628
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 78
Składniki
Cukinię ścieramy na dużych oczkach. Lekko solimy, mieszamy i pozostawiamy na ok 15 minut, żeby puściła sok
Po 15 minutach cukinię dość dokładnie odciskamy z soku. Ścieramy na dużych oczkach obrane pieczarki. Przeciskamy przez praskę 2 ząbki czosnku. Dodajemy posiekany koperek
Do warzyw dodajemy jajka i mąkę
Doprawiamy pieprzem i ewentualnie jeszcze solą. Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie placuszki na złoty kolor z każdej strony
Podajemy z jogurtem naturalnym, sosem tzatziki, sosem mięsnym lub innym ulubionym