Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii z dodatkiem pieczarek to pyszne danie, które znika w oka mgnieniu. Najlepiej podać je z sosem tzatziki lub nawet z samym jogurtem. Oczywiście mogą być też do gulaszu lub innego sosu na ciepło. U mnie dziś z racji pośpiechu tylko z jogurtem naturalnym. Smakowite danie, i co ważne szybkie w przygotowaniu. Placki wychodzą mięciutkie i bardzo aromatyczne dzięki pieczarkom i czosnkowi.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 167
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3885
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 304
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 663
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 167
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3885
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 304
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 663
Składniki
Cukinię ścieramy na dużych oczkach. Lekko solimy, mieszamy i pozostawiamy na ok 15 minut, żeby puściła sok
Po 15 minutach cukinię dość dokładnie odciskamy z soku. Ścieramy na dużych oczkach obrane pieczarki. Przeciskamy przez praskę 2 ząbki czosnku. Dodajemy posiekany koperek
Do warzyw dodajemy jajka i mąkę
Doprawiamy pieprzem i ewentualnie jeszcze solą. Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie placuszki na złoty kolor z każdej strony
Podajemy z jogurtem naturalnym, sosem tzatziki, sosem mięsnym lub innym ulubionym