Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i ziemniaków na stałe weszły do repertuaru w mojej kuchni w okresie letnio-jesiennym. Są pyszne i sycące. Można je zjeść solo, z kefirem, jogurtem lub sosem tzatziki, z ulubioną surówką, albo z sosem pieczarkowym. Smakują również świetnie z gulaszem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1097
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12200
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1526
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1097
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12200
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Cukinię myjemy i ścieramy na dużych oczkach Ziemniaki obieramy i również ścieramy na dużych oczkach Czosnek przeciskamy przez praskę
Do startych warzyw dodajemy posiekany koperek, mąkę, jajko. Doprawiamy solą i pieprzem, Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto na placki Smażymy na złoty kolor z obu stron
Przed podaniem odsączamy z tłuszzczu na papierowym ręczniku