Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i ziemniaków na stałe weszły do repertuaru w mojej kuchni w okresie letnio-jesiennym. Są pyszne i sycące. Można je zjeść solo, z kefirem, jogurtem lub sosem tzatziki, z ulubioną surówką, albo z sosem pieczarkowym. Smakują również świetnie z gulaszem.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 263
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2155
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 263
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2155
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Składniki
Cukinię myjemy i ścieramy na dużych oczkach Ziemniaki obieramy i również ścieramy na dużych oczkach Czosnek przeciskamy przez praskę
Do startych warzyw dodajemy posiekany koperek, mąkę, jajko. Doprawiamy solą i pieprzem, Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto na placki Smażymy na złoty kolor z obu stron
Przed podaniem odsączamy z tłuszzczu na papierowym ręczniku