Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i ziemniaków na stałe weszły do repertuaru w mojej kuchni w okresie letnio-jesiennym. Są pyszne i sycące. Można je zjeść solo, z kefirem, jogurtem lub sosem tzatziki, z ulubioną surówką, albo z sosem pieczarkowym. Smakują również świetnie z gulaszem.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1428
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 71
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1428
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 71
Składniki
Cukinię myjemy i ścieramy na dużych oczkach Ziemniaki obieramy i również ścieramy na dużych oczkach Czosnek przeciskamy przez praskę
Do startych warzyw dodajemy posiekany koperek, mąkę, jajko. Doprawiamy solą i pieprzem, Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto na placki Smażymy na złoty kolor z obu stron
Przed podaniem odsączamy z tłuszzczu na papierowym ręczniku