Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i ziemniaków na stałe weszły do repertuaru w mojej kuchni w okresie letnio-jesiennym. Są pyszne i sycące. Można je zjeść solo, z kefirem, jogurtem lub sosem tzatziki, z ulubioną surówką, albo z sosem pieczarkowym. Smakują również świetnie z gulaszem.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6290
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154810
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 464
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6290
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154810
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 464
Składniki
Cukinię myjemy i ścieramy na dużych oczkach Ziemniaki obieramy i również ścieramy na dużych oczkach Czosnek przeciskamy przez praskę
Do startych warzyw dodajemy posiekany koperek, mąkę, jajko. Doprawiamy solą i pieprzem, Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto na placki Smażymy na złoty kolor z obu stron
Przed podaniem odsączamy z tłuszzczu na papierowym ręczniku