Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i ziemniaków na stałe weszły do repertuaru w mojej kuchni w okresie letnio-jesiennym. Są pyszne i sycące. Można je zjeść solo, z kefirem, jogurtem lub sosem tzatziki, z ulubioną surówką, albo z sosem pieczarkowym. Smakują również świetnie z gulaszem.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 161
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 580
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16859
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 688
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 161
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 580
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16859
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 688
Składniki
Cukinię myjemy i ścieramy na dużych oczkach Ziemniaki obieramy i również ścieramy na dużych oczkach Czosnek przeciskamy przez praskę
Do startych warzyw dodajemy posiekany koperek, mąkę, jajko. Doprawiamy solą i pieprzem, Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto na placki Smażymy na złoty kolor z obu stron
Przed podaniem odsączamy z tłuszzczu na papierowym ręczniku