Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na szybko wymyśliłam placki z cukinii z bułka już kiedyś robiłam a że bardzo zachciało nam się placków to szybciutko zamieszałam i usmażyłam były jako dodatek do wczorajszej zupy buraczkowej.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Składniki
Przygotować cukinię umyć ją odciąć końcówki a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Do startej cukinii wbić całe jajka, wsypać mąkę i bułkę tartą oraz wsypać sól i pierz naturalny, dodać jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się wszystkich składników ze sobą, odstawić na piętnaście minut aby cukinia wsiąknęła w siebie bułkę tartą.
Jak już ciasto z cukinią odstało swój czas na patelnię wlać oleju tyle aby zakryło dno patelni lekko go rozgrzać i nakładać po łyżce przygotowanego ciasta, w czasie gdy ciasto zacznie z góry się ścinać przełożyć na drugą stronę. Placki smażyć z obu stron na średnim ogniu do ładnego zarumienienia się placka. Usmażone układać na talerzu.
Usmażone placki podałam tak jak lubimy z cukrem i kwaśną śmietaną a jako dodatek do placków była wczorajsza zupa buraczkowa, żal było ją wylać tak wyszła smaczna a prawdę mówiąc dziś była jeszcze smaczniejsza jak odstała w lodówce. Placki można podawać z czym lubicie można do nich dodać również cebulę.