Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na szybko wymyśliłam placki z cukinii z bułka już kiedyś robiłam a że bardzo zachciało nam się placków to szybciutko zamieszałam i usmażyłam były jako dodatek do wczorajszej zupy buraczkowej.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 180
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 537
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 635
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 942
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 180
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 537
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 635
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 942
Składniki
Przygotować cukinię umyć ją odciąć końcówki a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Do startej cukinii wbić całe jajka, wsypać mąkę i bułkę tartą oraz wsypać sól i pierz naturalny, dodać jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się wszystkich składników ze sobą, odstawić na piętnaście minut aby cukinia wsiąknęła w siebie bułkę tartą.
Jak już ciasto z cukinią odstało swój czas na patelnię wlać oleju tyle aby zakryło dno patelni lekko go rozgrzać i nakładać po łyżce przygotowanego ciasta, w czasie gdy ciasto zacznie z góry się ścinać przełożyć na drugą stronę. Placki smażyć z obu stron na średnim ogniu do ładnego zarumienienia się placka. Usmażone układać na talerzu.
Usmażone placki podałam tak jak lubimy z cukrem i kwaśną śmietaną a jako dodatek do placków była wczorajsza zupa buraczkowa, żal było ją wylać tak wyszła smaczna a prawdę mówiąc dziś była jeszcze smaczniejsza jak odstała w lodówce. Placki można podawać z czym lubicie można do nich dodać również cebulę.