Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z cukinii z piersią kurczaka. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 92
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 92
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Składniki
• Piersi z kurczaka kroimy na drobną kostkę, dodajemy olej i przeciśnięty przez praskę czosnek • Wkładamy do lodówki na około godzinę • Cukinie obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, solimy i pozostawiamy na 15 minut • Następnie odciskamy cukinie z nadmiaru wody, dodajemy jajko, mąkę i mieszamy • Na patelnię wlewamy olej i smażymy placki na średnim ogniu przez około 6 minut • Po usmażeniu placki kładziemy na ręczniku papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu • Danie można podawać że śmietaną lub sosem czosnkowym