Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słone placki z cukinii w których główną rolę odgrywa ser feta i smak pietruszki.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 193
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 176
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 193
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 176
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce, solimy i odstawiamy min. 20 min aby wyciekła z niej woda. Bardzo porządnie wyciskamy cukinię z nadmiaru wody. Ser feta rozwalamy widelcem. Cebulę kroimy i smażymy na niewielkiej ilości masła. W misce mieszamy jajka, mąkę, mleko, cukinię, ser, pietruszkę, przyprawiamy pieprzem. Dodajemy cebulę. Ser feta jest słony, należy uważać aby nie przesolić farszu na placki. Całość smażymy na patelni. Smacznego !