Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słone placki z cukinii w których główną rolę odgrywa ser feta i smak pietruszki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce, solimy i odstawiamy min. 20 min aby wyciekła z niej woda. Bardzo porządnie wyciskamy cukinię z nadmiaru wody. Ser feta rozwalamy widelcem. Cebulę kroimy i smażymy na niewielkiej ilości masła. W misce mieszamy jajka, mąkę, mleko, cukinię, ser, pietruszkę, przyprawiamy pieprzem. Dodajemy cebulę. Ser feta jest słony, należy uważać aby nie przesolić farszu na placki. Całość smażymy na patelni. Smacznego !