Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na placki z cukinii. Dodatek sera feta sprawia, że stają się bardziej kremowe i wyraziste w smaku. Zamiast mąki ryżowej możesz użyć dowolnej, którą akurat masz w kuchni.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12031
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1456
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12031
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1456
Składniki
Cukinię umyj pod bieżącą wodą i osusz. Odetnij końcówki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól i odstaw na 15 minut.
Odlej sok, który cukinia puściła. Dodaj pokruszony ser feta, jajko i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dorzucić posiekaną pietruszkę i pieprz. Ponownie wymieszaj.
Na rozgrzany olej wykładaj za pomocą łyżki masę. Placki z cukinii smaż z obu stron na złoty kolor.