Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z cukinii robię co roku kiedy sezon na cukinię jest w pełni. Tym razem przedstawiam Wam pewną wariację na ten temat. Do cukinii postanowiłam dorzucić trochę marchewki, pietruszki no i selera. Wyszło pysznie !
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11834
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16026
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5066
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11834
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16026
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5066
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy trochę soli i zostawiamy na około 15 minut by puściła wodę. Pozostałe warzywa również ścieramy na grubych oczkach, pra kroimy na plasterki i przekładamy do miski. Dodajemy jajko, przyprawy oraz trochę mąki.
Cukinię odciskamy i przekładamy do pozostałych warzyw. Masę mieszamy, powinna być w miarę zwięzła. W razie potrzeby dodajemy jajko lub mąkę.
Placuszki smażmy na rozgrzanym oleju i odsączamy na ręczniku.