Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z cukinii robię co roku kiedy sezon na cukinię jest w pełni. Tym razem przedstawiam Wam pewną wariację na ten temat. Do cukinii postanowiłam dorzucić trochę marchewki, pietruszki no i selera. Wyszło pysznie !
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy trochę soli i zostawiamy na około 15 minut by puściła wodę. Pozostałe warzywa również ścieramy na grubych oczkach, pra kroimy na plasterki i przekładamy do miski. Dodajemy jajko, przyprawy oraz trochę mąki.
Cukinię odciskamy i przekładamy do pozostałych warzyw. Masę mieszamy, powinna być w miarę zwięzła. W razie potrzeby dodajemy jajko lub mąkę.
Placuszki smażmy na rozgrzanym oleju i odsączamy na ręczniku.