Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z cukinii robię co roku kiedy sezon na cukinię jest w pełni. Tym razem przedstawiam Wam pewną wariację na ten temat. Do cukinii postanowiłam dorzucić trochę marchewki, pietruszki no i selera. Wyszło pysznie !
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy trochę soli i zostawiamy na około 15 minut by puściła wodę. Pozostałe warzywa również ścieramy na grubych oczkach, pra kroimy na plasterki i przekładamy do miski. Dodajemy jajko, przyprawy oraz trochę mąki.
Cukinię odciskamy i przekładamy do pozostałych warzyw. Masę mieszamy, powinna być w miarę zwięzła. W razie potrzeby dodajemy jajko lub mąkę.
Placuszki smażmy na rozgrzanym oleju i odsączamy na ręczniku.