Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne placki z cukinii, koperku, ziemniaka i marchewki startej na tarce oraz pietruszki zielonej. Smakują wyśmienicie.
patelnia, ręcznik papierowy,
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3549
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 375
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1770
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3549
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 375
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1770
Składniki
Cukinię dokładnie obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do miski, oprószyć solą, pieprzem, dodać obrany, opłukany starty ziemniak jak i startą na tarce marchewkę, odcisnąć nadmiar wody.( młodą cukinię nie musimy obierać). Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, koperek, pietruszkę zieloną oraz jogurt naturalny i jajka. Wszystko dokładnie wymieszać dodając mąkę w takiej ilości, aby ciasto nie było za rzadkie. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę i smażyć placki na złoty kolor z obydwu stron. Po upieczeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podać z kleksem gęstej śmietany czy jogurtu naturalnego. Gotowe posypać posiekanym koperkiem.