Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze, że kupiłem w miarę małą dynię. Wiecie jak to jest... Tym bardziej, jak gotuje się w domu dla dwóch osób. Nie chcę myśleć, co będzie z gęsią :P Ale do konkretów przechodząc. Ogólnie dynia, sama w sobie, jest troszkę mdła, troszkę za słodka, więc próbuję w jakiś sposób przełamać jej smak i nadać nowy, odświeżający, aromatyczny tor, trafiający w moje gusta. Bardzo lubię przyprawy orientalne, więc w kuchni nigdy mi ich nie brakuje. Ostatnio postawiłem na curry w proszku, choć zdecydowanie wolę pastę. Curry wylądowała w plackach, które zdecydowanie polecają się, nie tylko bez niczego, w samą łapę. Można też zainwestować w gęstą, kwaśną śmietanę. Włala! Arek Gie
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12388
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15533
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12388
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15533
Składniki
Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Wbijamy jajka.
Wsypujemy przyprawę i mąkę.
Mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Smażymy na rozgrzanym oleju.