Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do sosów , ale same też mogą być daniem głównym. Zawsze można wykorzystać ziemniaki , które nam zostały z obiadu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
Ziemniaki obieram i gotuję na 'bardzo' miękko. Zlewam , nie osuszam i rozdrabniam tłuczkiem. Studzę. Szczypiorek i pietruszkę drobniutko siekam.
Do ziemniaków dodaję jajka, sól, pieprz, mąkę i szczypiorek z pietruszką. Wszystko miksuję na jednolitą masę.
Na patelni rozgrzewam olej , ciasto nakładam łyżką. Smażę z obu stron , przewracam na patelni tylko raz.