Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z ziemniaków z obiadu i serka wiejskiego. Idealne jako samodzielny posiłek obiadowy czy kolację.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3029
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3029
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Składniki
Ugotowane ziemniaki przełożyłam do miski. Dodałam serek wiejski razem ze śmietanką i wszystko razem zblendowałam na jednolitą masę. Mąkę wsypałam do dużej miski. Dosypałam sól i sodę. Wbiłam jajka i dodałam zblendowane ziemniaki z serkiem. Z podanych składników zagniotłam jednolite, elastyczne ciasto. Ciasto uformowałam w wałek i pokroiłam go na plastry. Każdy plaster ciasta rozpłaszczałam w dłoniach i obtaczałam w mące. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju. Na gorący olej wkładałam uformowane placki i smażyłam je z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu placki wykładałam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Placki można podać ze śmietaną, twarożkiem, jogurtem, czy innymi ulubionymi dodatkami.