Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z ziemniaków z obiadu i serka wiejskiego. Idealne jako samodzielny posiłek obiadowy czy kolację.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 302
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11118
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3668
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1258
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 302
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11118
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3668
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1258
Składniki
Ugotowane ziemniaki przełożyłam do miski. Dodałam serek wiejski razem ze śmietanką i wszystko razem zblendowałam na jednolitą masę. Mąkę wsypałam do dużej miski. Dosypałam sól i sodę. Wbiłam jajka i dodałam zblendowane ziemniaki z serkiem. Z podanych składników zagniotłam jednolite, elastyczne ciasto. Ciasto uformowałam w wałek i pokroiłam go na plastry. Każdy plaster ciasta rozpłaszczałam w dłoniach i obtaczałam w mące. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju. Na gorący olej wkładałam uformowane placki i smażyłam je z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu placki wykładałam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Placki można podać ze śmietaną, twarożkiem, jogurtem, czy innymi ulubionymi dodatkami.