Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre wykorzystanie ziemniaków, które pozostały z poprzedniego dnia.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15719
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4743
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 409
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15719
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4743
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 409
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach lub przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miseczki i dodać jajko, mąkę i przyprawę, sól do smaku. Dokładnie wymieszać, delikatnie polać olejem i podzielić na 6 części. Zrobić kulki i spłaszczyć. Nadać kształt elipsy. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Osypać czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35 min. Do ładnego przyrumienienia. Można podać ze śmietaną lub sosem czosnkowym. Można podać do wegetariańskiego bigosu z pekinki. Smacznego