Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre wykorzystanie ziemniaków, które pozostały z poprzedniego dnia.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach lub przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miseczki i dodać jajko, mąkę i przyprawę, sól do smaku. Dokładnie wymieszać, delikatnie polać olejem i podzielić na 6 części. Zrobić kulki i spłaszczyć. Nadać kształt elipsy. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Osypać czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35 min. Do ładnego przyrumienienia. Można podać ze śmietaną lub sosem czosnkowym. Można podać do wegetariańskiego bigosu z pekinki. Smacznego