Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre wykorzystanie ziemniaków, które pozostały z poprzedniego dnia.
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26715
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 293
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 46
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26715
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 293
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 46
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach lub przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miseczki i dodać jajko, mąkę i przyprawę, sól do smaku. Dokładnie wymieszać, delikatnie polać olejem i podzielić na 6 części. Zrobić kulki i spłaszczyć. Nadać kształt elipsy. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Osypać czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35 min. Do ładnego przyrumienienia. Można podać ze śmietaną lub sosem czosnkowym. Można podać do wegetariańskiego bigosu z pekinki. Smacznego