Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre wykorzystanie ziemniaków, które pozostały z poprzedniego dnia.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach lub przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miseczki i dodać jajko, mąkę i przyprawę, sól do smaku. Dokładnie wymieszać, delikatnie polać olejem i podzielić na 6 części. Zrobić kulki i spłaszczyć. Nadać kształt elipsy. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Osypać czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35 min. Do ładnego przyrumienienia. Można podać ze śmietaną lub sosem czosnkowym. Można podać do wegetariańskiego bigosu z pekinki. Smacznego