Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z gotowanych ziemniaków z serem pomogą uratować wczorajsze ziemniaki z obiadu. Gdy już wyjmiesz je z lodówki, możesz sięgnąć też po cebulkę, marchewkę, resztki szynki lub sera. W naszym przepisie przedstawiamy minimalistyczne, choć obłędnie smaczne połączenie ziemniaków, białego sera i czosnku. Placki są świetną przystawką, ale sprawdzą się też jako obiad, podane z pieczonym mięsem, sosem grzybowym, ulubioną surówką, duszonymi warzywami lub piklami. Pyszne będą także z łyżką śmietany lub ziołowego sosu jogurtowego.
Brokułowe kotlety z mięsem to doskonałe połączenie delikatności warzyw i arom...
Odsłon: 862
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4646
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 99
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 3435
Brokułowe kotlety z mięsem to doskonałe połączenie delikatności warzyw i arom...
Odsłon: 862
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4646
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 99
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 3435
Składniki
Ugotowane ziemniaki mocno ubij tłuczkiem. W osobnej misce zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, a potem wsyp do ziemniaków. Dodaj jajko, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz śmietanę i wymieszaj masę. Na końcu dodaj pokruszony biały ser. Jeśli używasz fety, dodawanie soli może okazać się zbędne. Jeszcze raz wymieszaj ziemniaczaną masę.
Nabieraj łyżką porcję miękkich ziemniaków, mokrymi dłońmi formuj kulki, spłaszczaj i przekładaj placki na patelnię z mocno rozgrzanym tłuszczem. Smaż placki z obydwu stron na złoty kolor. Następnie wykładaj placki na ręcznik kuchenny i serwuj od razu z ulubionymi dodatkami.