Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na wykorzystanie gotowanych ziemniaków z poprzedniego obiadu. Placki ziemniaczane z żółtym serem to doskonała propozycja na obiad lub szybką przekąskę na ciepło. Można serwować je solo, w towarzystwie sosów lub jako składnik obiadu z mięsem i surówką.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 219
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2213
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 969
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 219
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2213
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 969
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Wbij do nich dwa jajka, dodaj mąkę, skrobię ziemniaczaną i przyprawy. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto.
Ser żółty pokrój w kostkę.
Ziemniaczaną masę na placki podziel na 5-6 części. Z każdej z nich uformuj okrągły placek. Na środek połóż po kostce żółtego sera. Zlep brzegi, tak żeby ser był całkowicie schowany w środku.
Placki z gotowanych ziemniaków z żółtym serem smaż na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor z dwóch stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami.