Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na wykorzystanie gotowanych ziemniaków z poprzedniego obiadu. Placki ziemniaczane z żółtym serem to doskonała propozycja na obiad lub szybką przekąskę na ciepło. Można serwować je solo, w towarzystwie sosów lub jako składnik obiadu z mięsem i surówką.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 69
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 69
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Wbij do nich dwa jajka, dodaj mąkę, skrobię ziemniaczaną i przyprawy. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto.
Ser żółty pokrój w kostkę.
Ziemniaczaną masę na placki podziel na 5-6 części. Z każdej z nich uformuj okrągły placek. Na środek połóż po kostce żółtego sera. Zlep brzegi, tak żeby ser był całkowicie schowany w środku.
Placki z gotowanych ziemniaków z żółtym serem smaż na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor z dwóch stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami.