Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z gulaszem z miękkiego, aromatycznego mięsa to propozycja na sycące danie dla całej rodziny.
patelnia, miska, nóż, deska do krojenia
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 450
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 162
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5557
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1128
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 455
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1279
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 450
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 162
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5557
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1128
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 455
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1279
Składniki
Szynkę opłucz, osusz, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Dopraw solą, pieprzem i oprósz mąką. Rozgrzej olej na patelni. Podsmaż dość mocno szynkę z każdej strony, powinna się zarumienić. W tym czasie posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa. Podsmażaj dalej na średniej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu. Teraz zalej całość wodą lub bulionem, dodając ziele angielskie i liść laurowy. Duś około 30 minut pod przykryciem. Na koniec dopraw solą, pieprzem, natką pietruszki i papryką słodką. Dodaj na koniec musztardę, zamieszaj i zagotuj.
Obierz ziemniaki i cebule. Zetrzyj je na tarce z grubymi oczkami, aby placki miały widoczne wiórki. Powstałą masę odciśnij z nadmiaru płynu, ale nie wylewaj go. Przełóż do osobnego naczynia, dodaj mąkę, jajka, dopraw solą oraz pieprzem. W płynie, który został, powinna wytworzyć się skrobia na dnie. Dodaj ją także do masy ziemniaczanej. Wymieszaj całość. Smaż placki na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony aż będą miały złoty kolor. W tym czasie podgrzej gulasz.
Wykładaj na talerz placki, obok układaj porcję farszu i podawaj go ze śmietaną na wierzchu.