Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1062
Polecam.
Odsłon: 1020
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 898
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1062
Polecam.
Odsłon: 1020
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 898
Składniki
Mąkę wymieszać z kefirem i jajkami. Dodać cukier, proszek do pieczenia i sól.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z ciastem.
Smażyć placki na rozgrzanym oleju aż będą rumiane. Posypać cukrem pudrem.