Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa, to bardzo dobre warzywo, z którego można zrobić również pyszne placki.
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 150
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 432
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2896
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 69
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 139
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 150
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 432
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2896
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 69
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 139
Składniki
Kalarepę umyć, obrać i zetrzeć na tarce do warzyw w zapałki. Paprykę umyć, pozbawić nasion, zetrzeć tak samo jak kalarepę. Dodać rozbełtane w mleku jajka z mąką, przyprawy. Dokładnie wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Podać z sosem czosnkowym. Sos - Śmietanę wymieszać z majonezem, Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Smacznego.