Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa, to bardzo dobre warzywo, z którego można zrobić również pyszne placki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10435
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6022
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12869
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4614
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10435
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6022
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12869
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4614
Składniki
Kalarepę umyć, obrać i zetrzeć na tarce do warzyw w zapałki. Paprykę umyć, pozbawić nasion, zetrzeć tak samo jak kalarepę. Dodać rozbełtane w mleku jajka z mąką, przyprawy. Dokładnie wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Podać z sosem czosnkowym. Sos - Śmietanę wymieszać z majonezem, Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Smacznego.