Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa, to bardzo dobre warzywo, z którego można zrobić również pyszne placki.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2637
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 184
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 256
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 467
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 461
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2637
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 184
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 256
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 467
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 461
Składniki
Kalarepę umyć, obrać i zetrzeć na tarce do warzyw w zapałki. Paprykę umyć, pozbawić nasion, zetrzeć tak samo jak kalarepę. Dodać rozbełtane w mleku jajka z mąką, przyprawy. Dokładnie wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Podać z sosem czosnkowym. Sos - Śmietanę wymieszać z majonezem, Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Smacznego.