Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa, to bardzo dobre warzywo, z którego można zrobić również pyszne placki.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7455
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2384
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7455
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2384
Składniki
Kalarepę umyć, obrać i zetrzeć na tarce do warzyw w zapałki. Paprykę umyć, pozbawić nasion, zetrzeć tak samo jak kalarepę. Dodać rozbełtane w mleku jajka z mąką, przyprawy. Dokładnie wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Podać z sosem czosnkowym. Sos - Śmietanę wymieszać z majonezem, Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Smacznego.