Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z kaszy kukurydzianej z jabłkami to świetny sposób na bardzo prosty i smaczny obiadek lub kolację dla całej rodziny, świetnie smakują również z innymi owocami podane na gorąco i obficie posypane cukrem pudrem.
Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę kukurydzianą oraz szczyptę soli, wszystko mieszamy i gotujemy na małym płomieniu do momentu aż mleko wchłonie całą kaszę około 20 minut, cały czas mieszając. Ugotowaną kaszę wystudzamy.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do miski przekładamy ugotowaną i wystudzoną kaszę, dodajemy jajka, wsypujemy mąkę pszenną, cukier z prawdziwą wanilią, cukier kryształ a na końcu dodajemy starte jabłka. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni z rozgrzanym olejem smażamy niewielkie placuszki z obu stron na złoto- brązowy kolor, po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Tak przygotowane placki posypujemy cukrem pudrem i od razu podajemy.
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1303
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 179
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 135
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 355
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 53
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1303
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 179
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 135
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 355
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 53
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę kukurydzianą oraz szczyptę soli, wszystko mieszamy i gotujemy na małym płomieniu do momentu aż mleko wchłonie całą kaszę około 20 minut, cały czas mieszając. Ugotowaną kaszę wystudzamy. Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do miski przekładamy ugotowaną i wystudzoną kaszę, dodajemy jajka, wsypujemy mąkę pszenną, cukier z prawdziwą wanilią, cukier kryształ a na końcu dodajemy starte jabłka. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni z rozgrzanym olejem smażamy niewielkie placuszki z obu stron na złoto- brązowy kolor, po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Tak przygotowane placki posypujemy cukrem pudrem i od razu podajemy.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wątróbka z cebulką
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Wątróbka z cebulką
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 53
Krążki cukiniowe
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 355