Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z kaszy kukurydzianej z jabłkami to świetny sposób na bardzo prosty i smaczny obiadek lub kolację dla całej rodziny, świetnie smakują również z innymi owocami podane na gorąco i obficie posypane cukrem pudrem.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 46
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 371
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 46
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 371
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę kukurydzianą oraz szczyptę soli, wszystko mieszamy i gotujemy na małym płomieniu do momentu aż mleko wchłonie całą kaszę około 20 minut, cały czas mieszając. Ugotowaną kaszę wystudzamy. Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do miski przekładamy ugotowaną i wystudzoną kaszę, dodajemy jajka, wsypujemy mąkę pszenną, cukier z prawdziwą wanilią, cukier kryształ a na końcu dodajemy starte jabłka. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni z rozgrzanym olejem smażamy niewielkie placuszki z obu stron na złoto- brązowy kolor, po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Tak przygotowane placki posypujemy cukrem pudrem i od razu podajemy.