Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste, pożywne, chrupiące, dostarczające sporą dawkę energii
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Składniki
Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (proporcje wody do kaszy 1:1). Odstawiamy do ostygnięcia. Twaróg rozgniatamy widelcem i dodajemy do ostudzonej kaszy. Dosypujemy do tego cukier puder, mąkę, szczyptę soli, cukier wanilinowy i wbijamy jajka (można dodać rodzynki, żurawinę, skórkę pomarańczową, etc.). Wszystko razem mieszamy (powstanie bardzo gęsta masa).
Z powstałej masy lepimy małe placki. Smażymy je na maśle, na rumiano z obu stron. Placki można podawać (wedle upodobań) z miodem, sosami owocowymi, kremem czekoladowym, owocami, itp.