Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste, pożywne, chrupiące, dostarczające sporą dawkę energii
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Składniki
Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (proporcje wody do kaszy 1:1). Odstawiamy do ostygnięcia. Twaróg rozgniatamy widelcem i dodajemy do ostudzonej kaszy. Dosypujemy do tego cukier puder, mąkę, szczyptę soli, cukier wanilinowy i wbijamy jajka (można dodać rodzynki, żurawinę, skórkę pomarańczową, etc.). Wszystko razem mieszamy (powstanie bardzo gęsta masa).
Z powstałej masy lepimy małe placki. Smażymy je na maśle, na rumiano z obu stron. Placki można podawać (wedle upodobań) z miodem, sosami owocowymi, kremem czekoladowym, owocami, itp.