Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste, pożywne, chrupiące, dostarczające sporą dawkę energii
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 921
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113380
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1419
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 921
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113380
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1419
Składniki
Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (proporcje wody do kaszy 1:1). Odstawiamy do ostygnięcia. Twaróg rozgniatamy widelcem i dodajemy do ostudzonej kaszy. Dosypujemy do tego cukier puder, mąkę, szczyptę soli, cukier wanilinowy i wbijamy jajka (można dodać rodzynki, żurawinę, skórkę pomarańczową, etc.). Wszystko razem mieszamy (powstanie bardzo gęsta masa).
Z powstałej masy lepimy małe placki. Smażymy je na maśle, na rumiano z obu stron. Placki można podawać (wedle upodobań) z miodem, sosami owocowymi, kremem czekoladowym, owocami, itp.