Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotlety bez mięsa czyli pomysł na wykorzystanie kaszy kuskus.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93797
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3520
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1617
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2296
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93797
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3520
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1617
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2296
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy, suszymy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i siekamy w drobną kostkę.
Kuskus zalewamy 1 szklanką gorącego bulionu i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut. Dodajemy rozdrobnione warzywa, natkę pietruszki oraz starty żółty ser. Dokładnie mieszamy. Dokładamy 2 jajka oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami Magdaleny.
Z przygotowanej masy na rozgrzanym oleju formujemy placki. Smażymy z obu stron na złoty kolor, osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.