Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotlety bez mięsa czyli pomysł na wykorzystanie kaszy kuskus.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5825
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9648
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 295
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5825
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9648
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 295
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy, suszymy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i siekamy w drobną kostkę.
Kuskus zalewamy 1 szklanką gorącego bulionu i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut. Dodajemy rozdrobnione warzywa, natkę pietruszki oraz starty żółty ser. Dokładnie mieszamy. Dokładamy 2 jajka oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami Magdaleny.
Z przygotowanej masy na rozgrzanym oleju formujemy placki. Smażymy z obu stron na złoty kolor, osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.