Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotlety bez mięsa czyli pomysł na wykorzystanie kaszy kuskus.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8625
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7187
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4906
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327814
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8625
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7187
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4906
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327814
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy, suszymy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i siekamy w drobną kostkę.
Kuskus zalewamy 1 szklanką gorącego bulionu i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut. Dodajemy rozdrobnione warzywa, natkę pietruszki oraz starty żółty ser. Dokładnie mieszamy. Dokładamy 2 jajka oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami Magdaleny.
Z przygotowanej masy na rozgrzanym oleju formujemy placki. Smażymy z obu stron na złoty kolor, osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.