Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotlety bez mięsa czyli pomysł na wykorzystanie kaszy kuskus.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 232
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1027
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 232
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1027
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy, suszymy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i siekamy w drobną kostkę.
Kuskus zalewamy 1 szklanką gorącego bulionu i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut. Dodajemy rozdrobnione warzywa, natkę pietruszki oraz starty żółty ser. Dokładnie mieszamy. Dokładamy 2 jajka oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami Magdaleny.
Z przygotowanej masy na rozgrzanym oleju formujemy placki. Smażymy z obu stron na złoty kolor, osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.