Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Kuchnia niemiecka ,przysmak z Bawarii.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Obrane ziemniaki starłem na tarce o dużych oczkach. Odciśniętą kapustę dodałem do ziemniaków razem z jajkiem i mąką . Przyprawiłem do smaku , wymieszałem. Z masy usmażyłem placuszki na oleju ( po 3 minuty z każdej strony). Śmietanę przyprawiłem sokiem z cytryny , solą i pieprzem. Na placki nałożyłem śmietanę i łososia. Ozdobiłem koperkiem.