Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki z kiszonej kapusty

Placki z kiszonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2231 Ocena: 49250

Dodano:

Odsłon: 23695

O :) Kuchnia niemiecka ,przysmak z Bawarii.

Składniki

  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • jajko
  • 50 g mąki
  • sól ,pieprz ,cukier
  • 4 łyżki oleju
  • 150 g gęstej śmietany
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 8 plasterków wędzonego łososia
  • koperek
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki z kiszonej kapusty

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki starłem na tarce o dużych oczkach. Odciśniętą kapustę dodałem do ziemniaków razem z jajkiem i mąką . Przyprawiłem do smaku , wymieszałem.
    Z masy usmażyłem placuszki na oleju ( po 3 minuty z każdej strony).

    Śmietanę przyprawiłem sokiem z cytryny , solą i pieprzem. Na placki nałożyłem śmietanę i łososia. Ozdobiłem koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marusia26 14 maja 2014 Hmmmm, chyba to łyknę. :) Kiedy robię placki ziemniaczane to podaję je z surówką z kiszonej kapusty. Może te będą odmianą 2w1 ??
Dziękuję za ciekawy pomysł i pozdrawiam. :)
Odpowiedzi: 2 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 13 maja 2014 Świetne! Ciekawe wykorzystanie kiszonej kapusty. pozdrawiam :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń