Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placki z kukurydzą, latem biorę świeże kolby kukurydzy, teraz dobrze odsączoną kukurydzę z puszki. Placki bardzo dobrze smakują z jogurtowym sosem, twarożkiem z ziołami lub kolorową salsą.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 32
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3531
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 32
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3531
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Składniki
Placki: Jajka rozdzielić, żółtka wymieszać z mąką, mlekiem, proszkiem do pieczenia, drobno pokrojonymi ziołami np. pietruszką. Dodać sól, chili i pieprz, odstawić na pół godziny.
Kukurydzę z puszki dobrze odsączyć, dodać do masy jajecznej. Białka ubić na pianę i dodać do żółtek i kukurydzy. Delikatnie wymieszać. Olej rozgrzać na patelni. Łyżką nakładać małe placuszki i smażyć na rumiano.
Salsa: 1. Pomidory i ogórka umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulkę drobno posiekać. Wymieszać, pokropić sokiem z cytryny i olejem, dodać sól, pieprz, chili i cukier do smaku. Podawać z plackami z kukurydzy.