Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak nie mam zupełnie weny na jakieś nowe danie to przeglądam moje zasoby w kuchni licząc na jakieś natchnienie ;) I tak pewnego razu mój wzrok padł na długo już nie wykorzystywaną puszkę kukurydzy. I tym sposobem upiekłam pyszne placuszki :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2088
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5532
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5551
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2088
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5532
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5551
Składniki
Wszystkie składniki mieszam dobrze ze sobą łyżką. Przyprawiam. Mąki dodaję tyle aby masa była odpowiednio zwięzła. Powinna być konsystencji ciasta na racuchy.
Na patelni rozgrzewam olej. Łyżką nabieram porcje ciasta i smażę małe placuszki po kilka minut z każdej strony.
Podaję z dużą ilością sałaty i sosem czosnkowym na bazie jogurtu greckiego