Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z kukurydzy to danie, które idealnie sprawdzi się na przekąskę lub dodatek do obiadu. Są nie tylko syte, ale też bardzo proste w przygotowaniu. Możne je upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można do nich przygotować sos jogurtowy lub sos z fety i ogórków zielonych.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Kukurydzę odsącz na cedzaku z zalewy. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posiekaj cebulę na drobno. W misce umieść mąkę, jajka, jogurt, cebulę, kukurydzę i ser żółty. Dodaj przyprawy i wymieszaj wszystko za pomocą łyżki, aż do powstania jednolitej masy. W międzyczasie posiekaj szczypiorek na drobno.
Na patelni umieść olej, gdy się podgrzeje, nałóż porcje ciasta. Smaż na niewielkim ogniu przez kilka minut, aż placki się zarumienią z każdej strony. Usmażone placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na koniec podawaj z sosem lub jogurtem i oprósz placki szczypiorkiem.