Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne placki z kurczakiem i cukinią to świetna propozycja na główne danie obiadowe lub gorącą kolację. Błyskawiczne w przygotowaniu placuszki doskonale smakują podane z dodatkiem kwaśnej śmietany lub ulubionego sosu.
Umytą cukinię razem ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie oprószamy niewielką ilością soli i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie z cukinii bardzo dokładnie odciskamy sok. Obraną marchewkę oraz żółty ser również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę drobno siekamy.
Oddzielone od kości mięso z kurczaka kroimy na mniejsze części na następnie dość drobno siekamy.
Do miski przekładamy posiekanego kurczaka, dodajemy cebulę, startą cukinię, marchewkę, żółty ser, jajka, majonez oraz mąkę, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Na patelni z dobrze rozgrzanym olejem smażymy małe placki z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Jeśli chodzi o makaron curry jest to danie bardzo lekkie ale jednocześnie poż...
Odsłon: 1808
Sezamki należą do moich ulubionych słodkich przekąsek. Od jakiegoś czasu robi...
Odsłon: 3476
Lekka sałatka surimi. Doskonała na kolację lub na lekki posiłek do pracy.
Odsłon: 9436
Sezamki należą do moich ulubionych słodkich przekąsek. Od jakiegoś czasu robi...
Odsłon: 3476
Lekka sałatka surimi. Doskonała na kolację lub na lekki posiłek do pracy.
Odsłon: 9436
Składniki
Umytą cukinię razem ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie oprószamy niewielką ilością soli i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie z cukinii bardzo dokładnie odciskamy sok. Obraną marchewkę oraz żółty ser również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę drobno siekamy. Oddzielone od kości mięso z kurczaka kroimy na mniejsze części na następnie dość drobno siekamy.
Do miski przekładamy posiekanego kurczaka, dodajemy cebulę, startą cukinię, marchewkę, żółty ser, jajka, majonez oraz mąkę, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Na patelni z dobrze rozgrzanym olejem smażymy małe placki z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Dania główne
Maakouda
Dania główne
Roladki ze szparagami
Dania główne
Kotlet schabowy, młode ziemniaki i surówka z rzodkiewki.
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Marokańskie smaki przeniesione do naszego ogrodu. Nieziemsko wyrazisty w smak...
Odsłon: 32
Maakouda
Takie placki ziemniaczane są typowym marokańskim jedzeniem ulicznym. My je pr...
Odsłon: 65