Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomysł na obiad, idealny dla osób ktore, cenią swój czas. Przygotowanie takich placków trwa krótką chwilę i jest banalnie proste a efekt końcowy zauroczy nie jedno podniebienie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22637
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14967
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4740
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44801
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 654
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 703
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22637
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14967
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4740
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44801
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 654
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 703
Składniki
Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, po czym przekładamy do miski. Ser żółty również kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do mięsa. Obraną cebulę drobno siekamy i łączymy z zawartością miski. Umytą i oczyszczoną z gniazda nasiennego paprykę kroimy w małą kosteczkę i dodajemy do pozostałych składników na placki. Opłukany i osuszony szczypiorek siekamy, po czym wrzucamy do kurczka, sera, cebuli i papryki. Następonie dodajemy jajko, makę, majonez i całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem, wsypujemy również czosnek granulowany oraz wędzoną i słodką paprykę. Wszystkie składniki na placki bardzo dokładnie razem łączymy.
Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy małe placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki zdejmujemy z patelni, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i od razu podajemy.