Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9555
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3139
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6637
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9555
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3139
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6637
Składniki
Przyznaje, że bez przystawki do tarcia nieczęsto robiłam placki :) Starłam cukinie na drobnym oczku, lekko posoliłam i zostawiłam na sicie do odcieknięcia.
Marchew starłam na tarce do ziemniaków.
Starłam tez ziemniaki, cebulę i czosnek.
Do masy ziemniaczanej dodałam marchew, i odciśniętą cukinię, dwa jaja, mąkę i szczyptę soli. Masa ziemniaczana z warzywami prawie wcale nie ciemnieje, więc można wykonać wcześniej.
Placki smażyłam na rumiano, Sorki za nie ostre zdjęcie. jeśli placki trudno się przewraca można dodać do pozostałej masy jeszcze mąki.
Wyszła góra placków. Część podaję tylko z solą a część z cukrem i w tym przypadku z mascarpone. Smacznego :)