Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5800
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5800
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Przyznaje, że bez przystawki do tarcia nieczęsto robiłam placki :) Starłam cukinie na drobnym oczku, lekko posoliłam i zostawiłam na sicie do odcieknięcia.
Marchew starłam na tarce do ziemniaków.
Starłam tez ziemniaki, cebulę i czosnek.
Do masy ziemniaczanej dodałam marchew, i odciśniętą cukinię, dwa jaja, mąkę i szczyptę soli. Masa ziemniaczana z warzywami prawie wcale nie ciemnieje, więc można wykonać wcześniej.
Placki smażyłam na rumiano, Sorki za nie ostre zdjęcie. jeśli placki trudno się przewraca można dodać do pozostałej masy jeszcze mąki.
Wyszła góra placków. Część podaję tylko z solą a część z cukrem i w tym przypadku z mascarpone. Smacznego :)