Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10702
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13054
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4801
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10702
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13054
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4801
Składniki
Przyznaje, że bez przystawki do tarcia nieczęsto robiłam placki :) Starłam cukinie na drobnym oczku, lekko posoliłam i zostawiłam na sicie do odcieknięcia.
Marchew starłam na tarce do ziemniaków.
Starłam tez ziemniaki, cebulę i czosnek.
Do masy ziemniaczanej dodałam marchew, i odciśniętą cukinię, dwa jaja, mąkę i szczyptę soli. Masa ziemniaczana z warzywami prawie wcale nie ciemnieje, więc można wykonać wcześniej.
Placki smażyłam na rumiano, Sorki za nie ostre zdjęcie. jeśli placki trudno się przewraca można dodać do pozostałej masy jeszcze mąki.
Wyszła góra placków. Część podaję tylko z solą a część z cukrem i w tym przypadku z mascarpone. Smacznego :)