Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie musisz wypróbować naszą propozycję. Placki z młodej kapusty z dodatkiem słodkiej marchewki to mistrzowski pomysł na obiad. Danie jest tanie i proste w przygotowaniu. Jeśli posiadasz robota kuchennego, placuszki zrobisz w mniej niż 15 minut.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 771
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425013
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10697
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336971
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 771
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425013
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10697
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336971
Składniki
Kapustę bardzo drobno posiekaj.
Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
W dużej misce umieść kapustę, posól i odstaw na 10 minut.
Po upływie czasu odlej sok, który kapusta może puścić. Następnie dodaj marchewkę, jajka, mąkę oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, wykładaj porcje masy i smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, po czym przerzuć placuszki na drugą stronę i smaż jeszcze przez kilka minut.
Placki podawaj od razu po przygotowaniu.