Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie musisz wypróbować naszą propozycję. Placki z młodej kapusty z dodatkiem słodkiej marchewki to mistrzowski pomysł na obiad. Danie jest tanie i proste w przygotowaniu. Jeśli posiadasz robota kuchennego, placuszki zrobisz w mniej niż 15 minut.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 944
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23095
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15515
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 944
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23095
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15515
Składniki
Kapustę bardzo drobno posiekaj.
Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
W dużej misce umieść kapustę, posól i odstaw na 10 minut.
Po upływie czasu odlej sok, który kapusta może puścić. Następnie dodaj marchewkę, jajka, mąkę oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, wykładaj porcje masy i smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, po czym przerzuć placuszki na drugą stronę i smaż jeszcze przez kilka minut.
Placki podawaj od razu po przygotowaniu.