Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie musisz wypróbować naszą propozycję. Placki z młodej kapusty z dodatkiem słodkiej marchewki to mistrzowski pomysł na obiad. Danie jest tanie i proste w przygotowaniu. Jeśli posiadasz robota kuchennego, placuszki zrobisz w mniej niż 15 minut.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 166
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 98
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1208
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4146
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1185
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 166
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 98
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1208
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4146
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1185
Składniki
Kapustę bardzo drobno posiekaj.
Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
W dużej misce umieść kapustę, posól i odstaw na 10 minut.
Po upływie czasu odlej sok, który kapusta może puścić. Następnie dodaj marchewkę, jajka, mąkę oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, wykładaj porcje masy i smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, po czym przerzuć placuszki na drugą stronę i smaż jeszcze przez kilka minut.
Placki podawaj od razu po przygotowaniu.