Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oryginalna odmiana placków ziemniaczanych z dodatkiem młodej kapusty i kiełbasy. to tani, szybki w przygotowaniu, sycący i smaczny obiad :-)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19363
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13091
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1742
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232206
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19363
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13091
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1742
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232206
Składniki
Kiełbasę pokroić w kostkę przesmażyć na patelni, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę. Kapustę poszatkować dosyć drobno, osolić, pognieść delikatnie ręką i odstawić na ok. 15 min. Odcisnąć. Ziemniaki i marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach, dodać odciśniętą kapustę, kiełbasę z cebulą, wbić jajka, dodać obie mąki i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Placki smażyć kilka minut z każdej strony, do zbrązowienia. Podawać z sosem pomidorowym, ketchupem lub sosem tzatzyki. Smacznego :-) P.s. przepis zaczerpnięty z blogu Mirabelki