Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oryginalna odmiana placków ziemniaczanych z dodatkiem młodej kapusty i kiełbasy. to tani, szybki w przygotowaniu, sycący i smaczny obiad :-)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Składniki
Kiełbasę pokroić w kostkę przesmażyć na patelni, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę. Kapustę poszatkować dosyć drobno, osolić, pognieść delikatnie ręką i odstawić na ok. 15 min. Odcisnąć. Ziemniaki i marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach, dodać odciśniętą kapustę, kiełbasę z cebulą, wbić jajka, dodać obie mąki i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Placki smażyć kilka minut z każdej strony, do zbrązowienia. Podawać z sosem pomidorowym, ketchupem lub sosem tzatzyki. Smacznego :-) P.s. przepis zaczerpnięty z blogu Mirabelki