Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oryginalna odmiana placków ziemniaczanych z dodatkiem młodej kapusty i kiełbasy. to tani, szybki w przygotowaniu, sycący i smaczny obiad :-)
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4393
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 798
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 42
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4393
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 798
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 42
Składniki
Kiełbasę pokroić w kostkę przesmażyć na patelni, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę. Kapustę poszatkować dosyć drobno, osolić, pognieść delikatnie ręką i odstawić na ok. 15 min. Odcisnąć. Ziemniaki i marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach, dodać odciśniętą kapustę, kiełbasę z cebulą, wbić jajka, dodać obie mąki i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Placki smażyć kilka minut z każdej strony, do zbrązowienia. Podawać z sosem pomidorowym, ketchupem lub sosem tzatzyki. Smacznego :-) P.s. przepis zaczerpnięty z blogu Mirabelki