Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oryginalna odmiana placków ziemniaczanych z dodatkiem młodej kapusty i kiełbasy. to tani, szybki w przygotowaniu, sycący i smaczny obiad :-)
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2945
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2945
Składniki
Kiełbasę pokroić w kostkę przesmażyć na patelni, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę. Kapustę poszatkować dosyć drobno, osolić, pognieść delikatnie ręką i odstawić na ok. 15 min. Odcisnąć. Ziemniaki i marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach, dodać odciśniętą kapustę, kiełbasę z cebulą, wbić jajka, dodać obie mąki i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Placki smażyć kilka minut z każdej strony, do zbrązowienia. Podawać z sosem pomidorowym, ketchupem lub sosem tzatzyki. Smacznego :-) P.s. przepis zaczerpnięty z blogu Mirabelki