Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z paluszkami krabowymi to smaczna propozycja na obiad lub chrupicą przekąskę, która świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym. Paluszki krabowe z żółtym serem oraz szczypiorkiem na bazie jogurtu, tworzą aromatyczne, bogate w różnorodne smaki, pyszne danie.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 103
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9777
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5119
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 48
Dziś do pracy.
Odsłon: 675
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 103
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9777
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5119
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 48
Dziś do pracy.
Odsłon: 675
Składniki
Paluszki krabowe kroimy na mniejsze kawałki. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek z dymki drobno siekamy
Do miski wrzucamy pokrojone paluszki krabowe oraz starty żółty ser, dodajemy przecisnięty przez praskę czosnek, jajko, jogurt, mąkę oraz posiekany szczypiorek, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy. Z gotowej masy formujemy łyżką małe placki i smażymy je na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.