Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z paluszkami krabowymi to smaczna propozycja na obiad lub chrupicą przekąskę, która świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym. Paluszki krabowe z żółtym serem oraz szczypiorkiem na bazie jogurtu, tworzą aromatyczne, bogate w różnorodne smaki, pyszne danie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4498
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4498
Składniki
Paluszki krabowe kroimy na mniejsze kawałki. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek z dymki drobno siekamy
Do miski wrzucamy pokrojone paluszki krabowe oraz starty żółty ser, dodajemy przecisnięty przez praskę czosnek, jajko, jogurt, mąkę oraz posiekany szczypiorek, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy. Z gotowej masy formujemy łyżką małe placki i smażymy je na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.