Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z paluszkami krabowymi to smaczna propozycja na obiad lub chrupicą przekąskę, która świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym. Paluszki krabowe z żółtym serem oraz szczypiorkiem na bazie jogurtu, tworzą aromatyczne, bogate w różnorodne smaki, pyszne danie.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8521
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7002
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4762
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327431
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8521
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7002
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4762
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327431
Składniki
Paluszki krabowe kroimy na mniejsze kawałki. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek z dymki drobno siekamy
Do miski wrzucamy pokrojone paluszki krabowe oraz starty żółty ser, dodajemy przecisnięty przez praskę czosnek, jajko, jogurt, mąkę oraz posiekany szczypiorek, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy. Z gotowej masy formujemy łyżką małe placki i smażymy je na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.