Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i smaczny obiad z sezonowych warzyw. Placki podaję z gęstym jogurtem naturalnym lub śmietaną.
Jeżeli mam bardzo wyrośnięte (czyt. przerośnięte) patisony, przerabiam je na...
Odsłon: 33930
Sezonowe placuszki lepsze niż te z samej cukinii:)
Odsłon: 956
Składniki
Cukinię i patisony myję, kroję na pół i wycinam pestki. Następnie ścieram na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa solę i pozostawiam na 15 minut. W tym czasie powinny puścić soki.
Sok wylewam, a do startych patisonów i cukinii dodaję jaja, pieprz, i mąkę. Całość mieszam.
Smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Placki formuję za pomocą łyżki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Dania główne
Siekane kotlety rybne
Dania główne
Schab w mleku i cebuli
Bigos z młodej kapusty
Polecam bigos z młodej białej kapusty który uwielbia moja rodzinka. Młoda kap...
Odsłon: 25
Pierogi lubelskie
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4718