Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i smaczny obiad z sezonowych warzyw. Placki podaję z gęstym jogurtem naturalnym lub śmietaną.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2298
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 360
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 49
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 212
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2298
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 360
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 49
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 212
Składniki
Cukinię i patisony myję, kroję na pół i wycinam pestki. Następnie ścieram na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa solę i pozostawiam na 15 minut. W tym czasie powinny puścić soki.
Sok wylewam, a do startych patisonów i cukinii dodaję jaja, pieprz, i mąkę. Całość mieszam.
Smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Placki formuję za pomocą łyżki.