Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki z patisona i cukinii

Placki z patisona i cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 103 Ocena: 876

Dodano:

Odsłon: 5252

Pomysł na szybki i smaczny obiad z sezonowych warzyw. Placki podaję z gęstym jogurtem naturalnym lub śmietaną.

Składniki

  • cukinia (średniej wielkości)
  • 2 średnie patisony
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię i patisony myję, kroję na pół i wycinam pestki. Następnie ścieram na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa solę i pozostawiam na 15 minut. W tym czasie powinny puścić soki.

  2. Sok wylewam, a do startych patisonów i cukinii dodaję jaja, pieprz, i mąkę. Całość mieszam.

  3. Smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Placki formuję za pomocą łyżki.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń