Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i smaczny obiad z sezonowych warzyw. Placki podaję z gęstym jogurtem naturalnym lub śmietaną.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1211
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1211
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Składniki
Cukinię i patisony myję, kroję na pół i wycinam pestki. Następnie ścieram na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa solę i pozostawiam na 15 minut. W tym czasie powinny puścić soki.
Sok wylewam, a do startych patisonów i cukinii dodaję jaja, pieprz, i mąkę. Całość mieszam.
Smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Placki formuję za pomocą łyżki.