Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne proste i szybkie w przygotowaniu placki z pieczarkami, serem i wędliną, będą świetną propozycją na sycący obiad lub gorącą kolację.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Pieczarki, ser żółty oraz wędlinę kroimy w kostkę, cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy.
Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajka i wlewamy przegotowaną wodę, całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, ser żółty, posiekaną cebulę, wędlinę oraz natkę pietruszki, wszystko doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy średniej wielkości placki z obu stron na rumiano. Placki najlepiej smakują podane na gorąco z keczupem lub sosem pomidorowym.