Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne proste i szybkie w przygotowaniu placki z pieczarkami, serem i wędliną, będą świetną propozycją na sycący obiad lub gorącą kolację.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457334
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1359
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2196
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 552
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457334
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1359
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2196
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 552
Składniki
Pieczarki, ser żółty oraz wędlinę kroimy w kostkę, cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy.
Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajka i wlewamy przegotowaną wodę, całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, ser żółty, posiekaną cebulę, wędlinę oraz natkę pietruszki, wszystko doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy średniej wielkości placki z obu stron na rumiano. Placki najlepiej smakują podane na gorąco z keczupem lub sosem pomidorowym.