Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki z pieczarkami, serem i wędliną

Placki z pieczarkami, serem i wędliną

Autor:

Przepisów i artykułów: 102 Ocena: 959

Dodano:

Odsłon: 4179

Smaczne proste i szybkie w przygotowaniu placki z pieczarkami, serem i wędliną, będą świetną propozycją na sycący obiad lub gorącą kolację.

Składniki

  • 15 dag pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • 20 dag wędliny
  • szklanka przegotowanej wody
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • szklanka mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • gałązka natki pietruszki
  • olej do smażenia
  • czarny pieprz
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Placki z pieczarkami, serem i wędliną

Przygotowanie

  1. Pieczarki, ser żółty oraz wędlinę kroimy w kostkę, cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy.

  2. Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajka i wlewamy przegotowaną wodę, całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, ser żółty, posiekaną cebulę, wędlinę oraz natkę pietruszki, wszystko doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
    Na rozgrzanym oleju smażymy średniej wielkości placki z obu stron na rumiano.
    Placki najlepiej smakują podane na gorąco z keczupem lub sosem pomidorowym.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Insignificant 13 kwietnia Jaką wędlinę ma Pani na myśli? Bo placki zapowiadają się przepysznie, więc zapisuję, ale wędlina to bardzo ogólny termin. :) Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 13 kwietnia Fajne placuszki. Ja to bym wszystko starł zamiast kroić.
Ketchup jakoś mi nie pasuje za bardzo. Zrobię jakiś sos :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń