Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z serem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Rodzynki namocz w gorącej wodzie. Żółtka oddziel od białek. Żółtko utrzyj z cukrem, sodą i solą. Dodaj pokruszony widelcem twaróg, następnie wymieszaj mikserem. Mąkę przesiej do masy, zmiksuj. Odsącz rodzynki, dodaj do ciasta.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, delikatnie połącz z masą. Na patelni rozgrzej olej, nakładaj porcje ciasta. Smaż z obu stron po 4 minuty, aż placki staną się rumiane. Podawaj z cukrem, rodzynkami lub ze śmietaną.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień