Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy serek wiejski, mąka, jajka i proszek do pieczenia, żeby powstał pyszny obiad.
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 44
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 100
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 174
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 46
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 44
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 100
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 174
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 46
Składniki
Z serka wiejskiego odsączamy rzadką śmietankę i wlewamy ją do miski. Do tego wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, sól i wbijamy jajka. Całość miksujemy na gładką masę (gdy jest zbyt gęsta, można dolać odrobinę mleka).
Do powstałej masy dodajemy serek wiejski i mieszamy łyżką. Masę na placki kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Placki można podawać z miodem, dżemem, cukrem pudrem, nutellą, owocami, etc.