Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z aromatycznym sosem grzybowym.
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17218
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3159
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 546
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 170
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2091
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17218
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3159
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 546
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 170
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2091
Składniki
Placki zrobiłam tradycyjnie, starłam ziemniaki, cebule i dodałam czosnek. doprawiłam szczypta soli, dodałam jajo i mąkę. Usmażone i gotowe. Na patelni lekko podsmażyłam cebule w pokrojoną w piórka. Dodałam z grubsza pokrojone prawdziwki i czosnek. Gdy się zrumieniły dodałam mleko kokosowe, doprawiłam solą i pieprzem i gałką muszkatołową. A po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)