Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z aromatycznym sosem grzybowym.
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 33
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4359
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 33
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4359
Składniki
Placki zrobiłam tradycyjnie, starłam ziemniaki, cebule i dodałam czosnek. doprawiłam szczypta soli, dodałam jajo i mąkę. Usmażone i gotowe. Na patelni lekko podsmażyłam cebule w pokrojoną w piórka. Dodałam z grubsza pokrojone prawdziwki i czosnek. Gdy się zrumieniły dodałam mleko kokosowe, doprawiłam solą i pieprzem i gałką muszkatołową. A po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)