Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z aromatycznym sosem grzybowym.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10841
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6225
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13146
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10841
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6225
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13146
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4883
Składniki
Placki zrobiłam tradycyjnie, starłam ziemniaki, cebule i dodałam czosnek. doprawiłam szczypta soli, dodałam jajo i mąkę. Usmażone i gotowe. Na patelni lekko podsmażyłam cebule w pokrojoną w piórka. Dodałam z grubsza pokrojone prawdziwki i czosnek. Gdy się zrumieniły dodałam mleko kokosowe, doprawiłam solą i pieprzem i gałką muszkatołową. A po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)