Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z aromatycznym sosem grzybowym.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Składniki
Placki zrobiłam tradycyjnie, starłam ziemniaki, cebule i dodałam czosnek. doprawiłam szczypta soli, dodałam jajo i mąkę. Usmażone i gotowe. Na patelni lekko podsmażyłam cebule w pokrojoną w piórka. Dodałam z grubsza pokrojone prawdziwki i czosnek. Gdy się zrumieniły dodałam mleko kokosowe, doprawiłam solą i pieprzem i gałką muszkatołową. A po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)