Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z ugotowanych ziemniaków to tania i prosta propozycja obiadowa. Najlepiej smakują z sosem i dodatkiem surówki. Są pyszna alternatywą dla mięsa a więc szczególnie polecam je dla jaroszów.
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 465
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1731
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 465
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1731
Składniki
Obrane i umyte ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy . Cebulę drobno siekamy i rumienimy na 2 łyżkach oleju od czasu do czasu mieszając. Ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę , dodajemy mąkę , jajka , doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy zrumienioną cebulkę. Dłonią wyrabiamy ciasto ziemniaczane i formujemy płaskie placki . Placki smażymy na pozostałym oleju na rumiano z obu stron . Podajemy na gorąco.