Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki z ugotowanych ziemniaków i kiszonej kapusty.

Placki z ugotowanych ziemniaków i kiszonej kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 800 Ocena: 15312

Dodano:

Odsłon: 1226

Następne danie,które pokazuje,że w kuchni nic się nie marnuje.Zostały mi z obiadu ziemniaki jak i kiszona kapustka. Placki w takim połączeniu wyszły wyśmienite:)

Składniki

  • 300g ziemniaki ugotowane
  • 200g kiszona kapusta
  • cebula,jajko
  • łyżka masła
  • bułka tarta do obtoczenia
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz i sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle.
    Dodać kiszoną kapustę odciśniętą z wody.
    Smażyć do odparowania wody,doprawić do smaku pieprzem i solą.

    Ziemniaki zetrzeć na grybych oczkach tarła.
    W misce wymieszać,ziemniaki,kapustę, jajko i doprawić do smaku.

    Formować kotleciki i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.

    Podawać z sosem grzybowym,same,też są pyszne.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (31)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 26 listopada Super:) Też nie lubię niczego marnować i właśnie wtedy wychodzą najlepsze cuda i połączenia smakowe:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 25 listopada Co za pomysłowe cudo! Zapisałam do zrobienia i już sobie wyobrażam ten cudowny smak! Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 25 listopada Takich to jeszcze nie jadłam a zapowiadają się pysznie więc czas nadrobić zaległości :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 listopada Powiem bez bicia, że jeszcze takich nie robiłem ;) Różne wariacje pojawiały się u nas, więc i Twoją trzeba przerobić, bo placki wyglądają bardzo apetycznie :)
Teraz możemy trochę poszaleć, tym bardziej, że robota tylko dla dwóch osób ;)
Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń