Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę namieszałam przy tych plackach, ale wyszły bardzo smaczne i szybko zniknęły z talerza. Użyłam dużego ziemniaka , bataty i cukinie. Polecam
tarka, nóż, miska, patelnia, nóż, obieraczka,
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 376
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 87
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 242
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 306
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 376
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 87
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 242
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 306
Składniki
Ziemniak, bataty oraz cukinię obrać ze skóry, ziemniak zetrzeć na drobnych oczkach tarki natomiast bataty oraz cukinię zetrzeć na średnich oczkach tarki. Odstawić na 10 -15 minut po czym odcisnąć z nadmiaru wytworzonego płynu. Do masy dodać jajka, drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku, całość wymieszać i na koniec połączyć z mąką. Po dokładnym wymieszaniu porcje masy nakładać tworząc placek na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego
Przygotowane składniki połączyć z mąką.
Masa po wymieszaniu gotowa dosmażenia placków.
Smażenie placków.
Placki po usmażeniu gotowe do podania.