Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę namieszałam przy tych plackach, ale wyszły bardzo smaczne i szybko zniknęły z talerza. Użyłam dużego ziemniaka , bataty i cukinie. Polecam
tarka, nóż, miska, patelnia, nóż, obieraczka,
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 503
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1786
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21973
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 503
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1786
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21973
Składniki
Ziemniak, bataty oraz cukinię obrać ze skóry, ziemniak zetrzeć na drobnych oczkach tarki natomiast bataty oraz cukinię zetrzeć na średnich oczkach tarki. Odstawić na 10 -15 minut po czym odcisnąć z nadmiaru wytworzonego płynu. Do masy dodać jajka, drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku, całość wymieszać i na koniec połączyć z mąką. Po dokładnym wymieszaniu porcje masy nakładać tworząc placek na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego
Przygotowane składniki połączyć z mąką.
Masa po wymieszaniu gotowa dosmażenia placków.
Smażenie placków.
Placki po usmażeniu gotowe do podania.