Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie macie pomysłu na pierś z kurczaka ? Znudziły wam się dotychczasowe dania z użyciem piersi kurczaka ? Z przyjemnością podam wam na moim blogu nowy szczegółowy ze zdjęciami przepis który dziś wymyśliłam
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 105
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 87
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 45
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 165
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 352
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 105
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 87
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 45
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 165
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 352
Składniki
Przygotować pierś z kurczaka przekroić ją wzdłuż na chudsze plastry a następnie pokroić w paski i pociąć w kostkę, ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej, wbić całe jajka wsypać mąkę, sól oraz pieprz naturalny i suszonkę lubczyka, dodać również natkę pietruszki. Można także wkroić w kostkę cebulę ( ja zapomniałam ). Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się wszystkich składników ze sobą
Jak już mamy przygotowana masę na placki wtedy na patelnię wlać oleju więcej niż na dno patelni rozgrzać go, na rozgrzany olej nakładać solidną łyżkę masy na placki i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor ( nie smażyć na dużym ogniu ponieważ będą surowe w środku i nie dolewać w czasie smażenia zimnego oleju ponieważ placki będą się rozpadać ). Usmażone placki układać jeden na drugim na talerzu, placki nie wchłaniają dużo oleju
Takie placki można podawać z ulubionym sosem lub zajadać takie jeszcze ciepłe prosto z patelni. Placki bardzo dobrze smakują jak na mój wymyślony przepis aby się nie chwalić wyszły rewelacyjne, myślę że takie placki znajdą swoich ulubieńców i będą hitem w Internecie. Serdecznie polecam bardzo dobrze się smażą i nie rozpadają się łatwo się obracają na drugą stronę