Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na placki ziemniaczane każdy ma swój przepis.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 880
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 55
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 381
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 138
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 880
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 55
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 381
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 138
Składniki
Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o cienkich oczkach, przełożyć na sitko i odcisnąć płyn do miski.
Przełożyć do naczynia, dodać jajko, mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Z miski z odciśniętym sokiem zlać płyn delikatnie , aby na dnie została skrobia ziemniaczana, którą dodać do masy i jeszcze raz wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Placki powinny być chrupiące. Podawać z śmietaną lub według uznania. SMACZNEGO!