Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na placki ziemniaczane każdy ma swój przepis.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8697
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8697
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o cienkich oczkach, przełożyć na sitko i odcisnąć płyn do miski.
Przełożyć do naczynia, dodać jajko, mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Z miski z odciśniętym sokiem zlać płyn delikatnie , aby na dnie została skrobia ziemniaczana, którą dodać do masy i jeszcze raz wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Placki powinny być chrupiące. Podawać z śmietaną lub według uznania. SMACZNEGO!