Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na placki ziemniaczane każdy ma swój przepis.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1015
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4654
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1299
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1015
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4654
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1299
Składniki
Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o cienkich oczkach, przełożyć na sitko i odcisnąć płyn do miski.
Przełożyć do naczynia, dodać jajko, mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Z miski z odciśniętym sokiem zlać płyn delikatnie , aby na dnie została skrobia ziemniaczana, którą dodać do masy i jeszcze raz wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Placki powinny być chrupiące. Podawać z śmietaną lub według uznania. SMACZNEGO!