Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na placki ziemniaczane każdy ma swój przepis.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4345
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11800
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5565
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13879
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4345
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11800
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5565
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13879
Składniki
Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o cienkich oczkach, przełożyć na sitko i odcisnąć płyn do miski.
Przełożyć do naczynia, dodać jajko, mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Z miski z odciśniętym sokiem zlać płyn delikatnie , aby na dnie została skrobia ziemniaczana, którą dodać do masy i jeszcze raz wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Placki powinny być chrupiące. Podawać z śmietaną lub według uznania. SMACZNEGO!